
- سه شنبه ۰۲ دی ۱۳۹۹ ۱۴:۴۰

خلاصه ی گفتگوی میهمانان در این قسمت از برنامه چشم انداز اقتصادی که به دعوت مشترک رئیس هیئت مدیره گروه سرمایه گذاری GB (شرکت مدیریت صادرات جی بی GB EMC ) – سعید جمالی – و شبکه تلویزیونی ایران کالا در این برنامه حضور پیدا کرده بودند، بشرح زیر می باشد :
شماره قسمت: ۱۹۷
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران گفت: سیاستگذاران باید به امنیت سرمایهگذاری و ایجاد شرایط سودآوری در کشور توجه ویژهای کنند. چشم انداز یکشنبه ۳۰ آذرابوالفضل کوده ئی، مدیرکل دفتر سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در برنامه چشمانداز شبکه ایران کالا گفت: سرمایهگذاری بینالمللی تابع تحولات منطقهای و اتفاقات داخلی در هر کشور است. بازرگانان برای سرمایهگذاری در هر کشور به امنیت در آن منطقه اهمیت زیادی میدهند. سیاستگذاران با تصویب قوانین ویژه تجارت بینالمللی، ریسک سرمایهگذاری را به حداقل رسانده و بازرگانان خارجی را به فعالیت ترغیب میکنند. وی افزود: نکته دیگری که بازرگانان خارجی برای سرمایهگذاری توجه زیادی به آن میکنند سودآور بودن تجارت و سرمایهگذاری در کشور مورد نظر خودشان است. سیاستگذاران ایرانی باید به امنیت سرمایهگذاری و ایجاد شرایط سودآوری در کشور توجه ویژهای کنند و از این طریق سطح مناسبات اقتصادی ایران با کشورهای همسایه را افزایش دهند. سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند گفت:هندوستان برای ایران به منزله اقیانوس مملو از فرصتهای اقتصادی است. ایران در مدت شش ماهه اول سال ۲۰۱۹ توانست ارزش تجارت خارجی خود با هندوستان را از ۱۲ میلیارد دلار به ۱۷ میلیارد دلار برساند. قطعاً اگر تحریمهای ظالمانه دولت تروریستی آمریکا نبود حجم تجارت ایران و هند به راحتی به عدد ۳۰ میلیارد دلار میرسید. بازرگانان ایرانی و هندی علاقه زیادی به همکاری با یکدیگر دارند و همین موضوع عاملی برای توسعه تجارت بینالمللی بین دو کشور است. وی افزود: با وجود اینکه برخی از کارشناسان معتقدند در یک سال گذشته ایران حجم خوبی از سرمایه هندیها را جذب کرده است ولی به نظر بنده هنوز در این حوزه بسیار عقب هستیم. نهادهای مختلف دولت و به خصوص سازمان سرمایهگذاری خارجی ایران باید سالانه ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار ظرفیت سرمایهگذاری بین ایران و هند را ارتقا دهند. سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان گفت: در بخش سرمایهگذاری دولتی قوانین، مقررات و امنیت از اهمیت بالایی برخوردار است و قانونگذاران ضمن برقراری تعامل با بخش خصوصی باید خلاهای قانونی را شناخته و نسبت به تغییر یا اصلاح آنها اقدام کنند. بدون شک اتخاذ چنین سیاستی میتواند منجر به افزایش صادرات ایران به کشورهای همسایه شود. وی افزود: از طرفی صادرکنندگان و تولیدکنندگان ایرانی باید تمایلات بازارهای مقصد را به خوبی شناخته و در بازههای زمانی متفاوت کالاهای مورد نیاز را به کشورهای هدف خود صادر کنند. سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان همواره به دنبال ارتقای حجم صادرات ایران به این کشور است اما عدم ثبات در قوانین تجاری ایران به بازار مشترک ایران و ارمنستان آسیب میزند و مشکلات زیادی را برای بازرگانان ما ایجاد میکند.

۰ پاسخ به "امنیت و سودآوری تجارت بینالمللی عواملی مهم در توسعه اقتصاد ایران/ دلیل عدم کامیابی ایران در بازارهای بزرگ منطقه چیست؟"